Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για διενέργεια rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR του SARS-COV2 στα μέλη του. Μετά τη σχετική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Νίτσας, ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην είσοδο των γραφείων του ΙΣΘ στην Καλαμαριά (στη συμβολή των οδών Αδριανουπόλεως-Επανωμής) από 11 ως 13 Νοεμβρίου και από 16 ως 17 Νοεμβρίου (από τις 9πμ ως τις 3μμ).

Ο κ. Νίτσας είχε επισημάνει ότι “ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα ανάμεσα στους συναδέλφους πράγμα που επιβαρύνει περαιτέρω την οριακή κατάσταση. Η πόλη και τα νοσοκομεία της χρειάζονται άμεσα δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ με ανάλογες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών οι οποίες θα παραμείνουν παρακαταθήκη για το μέλλον”

Όπως επισημαίνει και η Γεν. Γραμματέας του ΙΣΘ η βιοπαθολόγος Dr. Μαρία Χατζηδημητρίου “οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ πρέπει να συνεχιστούν στοχευμένα σε χώρους συνεύρεσης εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία της πανδημίας χρήσιμα για την αντιμετώπιση της. Ταυτόχρονα καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβουλεύονται και να ενημερώνονται μόνο από τους ειδικούς και “να κλείνουν τα αυτιά” σε «πανεπιστήμονες» οι οποίοι τη μια μέρα εμφανίζονται ως λοιμωξιολόγοι και την άλλη ως σεισμολόγοι”.


Να θυμίσουμε ότι τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια του lockdown-2, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας των ασθενών και του προσωπικού.