Κλειστά καταστήματα στις 4 Φεβρουαριού στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος, στο πλαίσιο της αντίστοιχης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ.

Καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, προχωρώντας στο καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

«Εκπροσωπώντας έναν κλάδο  εξαντλημένο που έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, εκφράζουμε  ξεκάθαρα την αντίδρασή μας και την διαφωνία μας στις αυθαίρετες και κοινωνικά άδικες προτάσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποσκοπούν.

»Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, πλήττοντας  ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιδεινώνοντας  ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει.

»Θεωρώντας ότι το πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι αυτό καθ’αυτό το ύψος των εισφορών, αλλά η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αδυναμία καταβολής τους, ο κεντρικός στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη.  Κάθε σύστημα συντάξεων τροφοδοτείται από την παραγωγή και την αύξηση του ΑΕΠ. Για να υπάρχουν συντάξεις και παροχές  πρέπει να έχουν δουλειά όλοι. Πρέπει η οικονομία να παράγει και να δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.