“Κοινό μέτωπο” για να μειωθούν τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ είναι casus beli για τους χιλιάδες άνεργους, φοιτητές, μαθητές αλλά και μεροκαματιάρηδες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Δυτικών Συνοικιών ξεκινούν διαμαρτυρία με σκοπό την αναστολή (τουλάχιστον) των σχεδίων του ΟΑΣΘ που προβλέπουν αύξηση της τιμής του κανονικού εισιτηρίου από 80 λεπτά σε 1.00 ευρώ και από 90 λεπτά σε 1.20.

Όπως μάλιστα εκτιμά η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης Ειρήνη Μήτσιου Αρβανιτίδου, το πρόβλημα είναι μεγάλο ειδικά για τους μαθητές αφού μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αφού δεν έχουν εγκριθεί ακόμη κονδύλια για τη μετακίνησή τους.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο Νίκος Κτενάς από την Επιτροπή Κατοίκων Δυτικών Συνοικιών, ορισμένοι ελεγκτές φέρονται με πολύ άσχημο τρόπο στους μαθητές όταν αυτοί δεν έχουν εισιτήριο.

Τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων δυτικών Συνοικιών προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις οι οποίες δεν θα σταματήσουν εάν δεν αλλάξουν τα σχέδια του ΟΑΣΘ.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr