Κομισιόν: Ημερομηνία σταθμός το τέλος Ιουνίου

Στις Βρυξέλλες συνεχίζονται εντατικά οι επαφές ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής πλευράς και των θεσμών και ενδεχομένως οι συζητήσεις να συνεχιστούν και αύριο, επισήμανε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

 

Στο τραπέζι, όπως είπε, υπάρχουν διάφορα σχέδια επί των οποίων γίνονται διαβουλεύσεις και συμπλήρωσε ότι οι τρεις θεσμοί σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα τελικό σχέδιο.

Δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου αλλά έχει υπάρξει πρόοδος, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος της επιτροπής για το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα Le Monde δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια αλλά οι πράξεις. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και η μόνη ημερομηνία σταθμός που υπάρχει είναι το τέλος Ιουνίου, είπε.

“Αυτό που μετράει περισσότερο είναι χειροπιαστές προτάσεις για μεταρρυθίσεις. Πάνω σε αυτό εργάζονται οι θεσμοί, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και όπως έχει τονίσει αρκετές φορές ο πρόεδρος Γιούνκερ, η Κομισιόν παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή για να γεφυρώσει τυχόν διαφορές και τώρα είναι ώρα για ενότητα. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών” είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Αντρέεβα.