Κορδελιό-Έυοσμος: Μάθημα σε υπόγεια και διαδρόμους!

Αυτή είναι η παιδεία του Λοβέρδου. Παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε υπόγεια, διαδρόμους, γυμναστήρια, χώρους που διαχωρίστηκαν με γυψοσανίδες και «βαφτίστηκαν» σχολικές αίθουσες. Οι περίπου 18.500 μαθητές στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου βρίσκονται στα «κάγκελα» μαζί με τους γονείς τους.

 

Ζητούν να επιλυθούν άμεσα τα οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν. «Λέμε “όχι” συς αίθουσες με γυψοσανίδες, σης αίθουσες που γίνονται σε υπόγεια, διαδρόμους, γυμναστήρια. Δεν δεχόμαστε η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα της βόρειας Ελλάδας, που αριθμεί 18.500 μαθητές, να απαξιώνεται και να περιθωριοποιείται» τονίζει η Αντωνία Καραπουλουτίδου, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού – Ευόσμου «Αριστοτέλης».

Την περασμένη εβδομάδα μαθητές και γονείς ύψωσαν τις φωνές τους, βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν να χτιστούν σχολεία στην περιοχή τους. «Στον δήμο μας έχει να χτιστεί νέο σχολείο οκτώ χρόνια, τη στιγμή που δεν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας ούτε για δείγμα. Οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν και απαιτούμε άμεσα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

 

«Εχουμε μαθητές που δεν έχουν αυλές για διάλειμμα, που κάνουν μάθημα σε “κίμπο”, που σε μια αίθουσα στριμώχνονται 27 και 28 παιδιά. Αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες» σημειώνει από την πλευρά του ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ελευθερίου – Κορδελιού. Οι γονείς επισημαίνουν όυ υπάρχουν απαλλοτριωμένα οικόπεδα για την ανέγερση νέων σχολείων και διεκδικούν από το κράτος να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την οικοδόμηση του 24ου Δημοτικού Σχολείου, που, ενώ ιδρύθηκε το 2006, δεν έχει έδρα και φιλοξενείται σε γυμναστήριο!

 

Πηγή: Δημοκρατία