Κοζάνη-Επίθεση με τσεκούρι: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του 56χρονου -Εξιτήριο για τη 47χρονη

Εξιτήριο παίρνει σήμερα από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» η 47χρονη, ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Η 67χρονη, η οποία υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση, νοσηλεύεται σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση.

Αντίθετα, ο 56χρονος είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τη ζωή του.

Αναλυτικά το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας των τριών τραυματιών που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020 από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», η τελευταία ιατρική ενημέρωση για την Tρίτη 21 Ιουλίου έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι εκτός κινδύνου και σήμερα παίρνει εξιτήριο από τη Νευροχειρουργική Κλινική.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση κατόπιν χειρουργικής επέμβασης που διενεργήθηκε τη Δευτέρα από ιατρική ομάδα αποτελούμενη από γναθοχειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο κατά την οποία έγινε καθαρισμός και διορθωτική αποκατάσταση του τραύματος στο πρόσωπο. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και νευροχειρουργική παρακολούθηση.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο. Η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη ζωή του».


Πηγή: iefimerida.gr