«Ξεσκέπασαν» νέα υπόθεση αποπλάνησης μέσω διαδικτύου

Στην εξιχνίαση μίας ακόμη υπόθεσης αποπλάνησης ανήλικης μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές Αρχές, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας 15χρονης, σύμφωνα με την οποία η κόρη της επικοινωνούσε με άγνωστο ενήλικο άτομο, μέσω προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης, ενώ εντοπίστηκαν συνομιλίες με ερωτικό περιεχόμενο και φωτογραφίες, που είχαν αποσταλεί στην ανήλικη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, το ίδιο άτομο είχε προβεί και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

 

Για την καταγγελία της μητέρας της ανήλικης ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από αλληλογραφία με εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης από την οποία απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα.

 

Σε έρευνα που έγινε χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 34χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός του προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης.

 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.