Κύπρος: Συνάντηση Τσίπρα – Αναστασιάδη

Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί σήμερα στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το θέμα της ελληνικής οικονομίας. Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη στο προεδρικό μέγαρο. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

 

Ο Αλ. Τσίπρας έφτασε σήμερα το πρωί στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε στις 10.00 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

«Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μου ταξίδι είναι στην Κύπρο. Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει την στήριξη στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό…Είναι ανάγκη ο ελληνισμός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκαια, όπως του αξίζουν» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε κατά την συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο. Στη συνέχεια, οι δύο πολιτικοί θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

 

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στην συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.