Λ. Πλακίδας στο radio1d.gr: «Από μικρές παρεμβάσεις, αλλάζουν οι πόλεις, οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες».

Στο radio1d.gr μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής με «Το Ποτάμι» στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Λευθέρης Πλακίδας.

 

Ο δημοσιογράφος, φωτογράφος και διοργανωτής λαϊκών μαραθώνιων δρόμων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία της «Δράσης» με το «Ποτάμι», αφού ο ίδιος είναι μέλος της «Δράσης» και υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές: «Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από την ίδρυση κιόλας του Ποταμιού. Άλλωστε αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά και κυρίως ο αγώνας για μια χώρα που πρέπει να στραφεί με ορμή στις μεταρρυθμίσεις, σεβασμό στους θεσμούς και ανάδειξη των πιο υγιών δυνάμεων του τόπου».

 

Ο Λευθέρης Πλακίδας υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Δράση συνεχίζει τη δική της αυτόνομη οργανωτική πορεία, χωρίς να απεμπολεί τις ευθύνες που της αναλογούν για το χτίσιμο του νέου τοπίου».

 

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο ίδιος τόνισε πως απεύχεται την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή του μορφή, αν και «το τοπίο θα πρέπει να περιμένουμε να είναι διαφορετικό, μετά τις εκλογές, όπως και τα διλήμματα που θα τεθούν».

 

Τέλος, σχετικά με τη δική του συμβολή, σε περίπτωση εκλογής, ανέφερε ότι προσανατολίζεται «στην ανάδειξη των προβλημάτων της καθημερινότητας μας και στο διαρκή αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής, με άξονα δράσεις όπως για παράδειγμα η ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου. Από τέτοιες μικρές παρεμβάσεις, αλλάζουν οι πόλεις, οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr