Ρουσφετολογικές μεταθέσεις ενόψει εκλογών

Μεταθέσεις ενόψει εκλογών φαίνεται ότι κάνει το Υπουργείο Παιδείας. Αυτό καταγγέλλουν στο Radio1d.gr οι καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ.

 

Όπως επισημαίνει ο κ Πάκης Σλίμπας στις 30 Δεκεμβρίου συνάδελφος από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πέλλα μετατάχθηκε σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη Συλλόγου. Αυτό έγινε με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1780/30-12-2014/τεύχος Γ).

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ Σλίμπας “δεκάδες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων απευθύνθηκαν και στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε και στο Δ.Σ του παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας ρωτώντας πως είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών”.

 

“Φαίνεται” εξηγούν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ “πως στο γραφείο του κ Λοβέρδου έχουν μπερδέψει τις υποχρεωτικές μετατάξεις με τις μεταθέσεις! Διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4172/2013 εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις από τον Υπουργό Παιδείας και σύμφωνα με αυτές δεν διαπιστώθηκε πλεόνασμα εκπαιδευτικού Γερμανική Φιλολογίας στην Περιφερειακή Κοινότητα Πέλλας. Εφόσον δε διαπιστώθηκε επισήμως πλεόνασμα, ποια είναι η νομιμοποιητική βάση, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η εν λόγω ενέργεια;    

 

Ο κ Σλίμπας διευκρίνισε ότι το Παρατηρήτηριο Διεθνούς Διαφάνειας ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας στοιχεία για τις μετατάξεις αλλά δεν έχουν ακόμη δοθεί.

 

“Είμαστε αποφασισμένοι να ψάξουμε σε βάθος το θέμα των μετατάξεων και της διαφάνειας με την οποία θα έπρεπε να γίνονται” κατέληξε.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr