Λευκός Οίκος: Συνεργασία με Αθήνα – ΕΕ για να διευθετηθούν οι διαφορές

Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται στενά με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να διευθετηθούν οι διαφορές και να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά (οι ΗΠΑ) με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι αυτό σημαίνει ότι θα συνομιλούμε με τους νέους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τις διαφορές αυτές και να επαναφέρουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας» επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, προσθέτοντας ότι «διότι αυτό, τελικά, θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της οικονομίας των ΗΠΑ».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό (της Ελλάδας), Αλέξη Τσίπρα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, «γιατί, όπως γνωρίζετε», επισήμανε ο κ. Έρνεστ, «οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια τώρα συνεργάζονται στενά με την ΕΕ και με τους Έλληνες, προσπαθώντας να επιλύσουν τόσο πολύ την οικονομική και δημοσιονομική αστάθεια που βλέπουμε στην Ευρώπη».