Λιάνα Κανέλλη: Ο κόσμος πρέπει να πάρει τον κόφτη και να κόψει τα πόδια αυτής της πολιτικής

kanelli

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Απστολάκη και είπε πως ο λαός πρέπει να πάρει τον κόφτη στα χέρια του και να κόψει τα ποδία αυτής της πολιτικής. Συγκεκριμένα, η κ. Κανέλλη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί την μέθοδο του κατεπείγοντος για νομοσχέδια που δεν είναι καθόλου επείγοντα προκειμένου να μην συζητηθούν σε βάθος, καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί το διάλογο.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι η διατήρηση του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή, είναι εγκληματική και πρέπει να καταργηθεί. Όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα για την οποία έχει θεσπισθεί το 3%, η βουλευτής είπε πως με τη διατήρηση του ποσοστού αναγνωρίζεται τουρκική μειονότητα και όχι μουσουλμανική.

Όσον αφορά το Brexit, η κ. Κανέλλη είπε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για αυτό το γεγονός και ότι η Ευρώπη δεν αλλάζει, αλλά μας αλλάζει τα φώτα. Η κ. Κανέλλη υποστήριξε πως πρέπει να ασχοληθούμε με τα κόκκινα δάνεια, την ανεργία, τις απολύσεις και τις επιχειρήσεις που κλείνουν και όχι με τα προβλήματα της Μεγάλης Βρετανίας.

Παράλληλα, η Λ. Κανέλλη τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να θέλει να σωθεί και δεν μπορείς να τον σώσεις με το ζόρι. Ακόμη, είπε πως υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Εκτός των άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως και οι συνδικαλιστές δεν κάνουν πολλές φορές σωστά τη δουλειά τους και υποστηρίζουν την εργοδοσία. Η μόνη λύση είναι να έχει το εργατικό δυναμικό τα μέσα παραγωγής στα χέρια του.

Τέλος, για το θέμα της δωρεάν νομικής βοήθειας και της άρνησης παροχής της από τα δικαστήρια, η κ. Κανέλλη είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι το ΚΚΕ, καθώς θα βρει απέναντι του την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΕΛ. Αν ο λαός μας είχε δώσει περισσότερους από 15 βουλευτές θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, συμπλήρωσε η κ. Λιάνα Κανέλλη.