Λιγότερες από δέκα ημέρες έχουν οι νέοι αντιδήμαρχοι, για να καταθέσουν προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα

Έναν ρόλο στρατηγείου αποκτά το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να εγκατασταθούν στο σύνολο τους οι πέντε νέοι αντιδήμαρχοι, τους οποίους επέλεξε ο Γιάννης Μπουτάρης, ώστε να τον πλαισιώσουν στο έργο του κατά τη δεύτερη δημαρχιακή θητεία του.

 

Η εγκατάσταση όλων των αντιδημάρχων στο νέο δημαρχείο ζητήθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη, με σκοπό να υπάρχει καλύτερη συνεργασία αλλά και συντονισμός στην παραγωγή δημοτικού έργου.

Οι πέντε νέοι αντιδήμαρχοι, που ανέλαβαν και επίσημα τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου, δίνουν τώρα μάχη με το χρόνο, καθώς έχουν μπροστά τους λιγότερες από δέκα ημέρες, μέχρι να καταθέσουν προς έγκριση το δημοτικό προϋπολογισμό για το νέο έτος αλλά και το τεχνικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου θα καθοριστούν οι προτεραιότητες στο επίπεδο των έργων που θα προγραμματιστούν για την επόμενη περίοδο.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

Στο νέο δημαρχείο βρίσκεται από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας διοίκησης η έδρα του Χασδάι Καπόν, στον οποίο για ακόμη μία φορά ανατέθηκαν οι νευραλγικοί τομείς των οικονομικών και της ανάπτυξης. Στην πρώτη θητεία της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη ο στόχος που είχε τεθεί ήταν το συμμάζεμα στα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς είχε προηγηθεί και η υπόθεση της υπεξαίρεσηςμαμούθ από τα δημοτικά ταμεία.

 

Πλέον ο κ. Καπόν καλείται να παρουσιάσει μετρήσιμα αποτελέσματα στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της αύξησης της απασχόλησης σε μία πόλη στην οποία οι δείκτες ανεργίας εκτοξεύονται με δραματικούς ρυθμούς. Άλλωστε αυτή είναι η προτεραιότητα που έθεσε και ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης για τη δεύτερη δημαρχιακή θητεία του, λέγοντας εμφατικά ότι τα έργα ή ακόμη και η καθαριότητα έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την ανάγκη να διασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές μεροκάματο για τους πολίτες.

 

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

 

Σε διαδοχικές συσκέψεις συμμετείχε από νωρίς χθες το πρωί ο Θανάσης Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει ένα εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει τους τομείς της καθαριότητας, των τεχνικών έργων, της βιώσιμης κινητικότητας αλλά και του περιβάλλοντος και του πρασίνου.
Ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας χθες το πρωί προήδρευσε σε συσκέψεις στη διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, στο κτίριο της οδού Κλεάνθους, καθώς και στη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, στο κτίριο της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Σήμερα το πρωί ο κ. Παππάς θα περάσει την πόρτα του κτιρίου Αρχιτεκτονικής, στην οδό Αγγελάκη, όπου θα έχει ανάλογη ενημερωτική συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών.

Ταυτόχρονα ο Θανάσης Παππάς διατηρεί την ευθύνη για τις υπηρεσίες της καθαριότητας, οι οποίες στεγάζονται στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην περιοχή του Φοίνικα. Σε κάθε περίπτωση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας θα αποκτήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ένα γραφείο στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, από όπου θα συντονίζει την πλειάδα των υπηρεσιών που περνά στα χέρια του.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΔΡΑ

 

Αποκλειστική έδρα στο δεύτερο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου αποκτά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα μοιραζόταν ανάμεσα στο δημαρχείο και στα δημοτικά κτίρια της Κλεάνθους και της Κωνσταντινουπόλεως.

«Ευχαριστώ το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του. Θα φροντίσω η συνεργασία που είχαμε με τις ομάδες της πόλης και με τους ενεργούς πολίτες να μετουσιωθεί σε ένα πρόγραμμα δράσης, στο οποίο οι πολίτες θα συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων αλλά και σε δράσεις που αφορούν την καθημερινότητα. Στην προσπάθεια αυτή όλοι είναι χρήσιμοι κι ευπρόσδεκτοι», είναι το μήνυμα που στέλνει ο νέος αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Η σταθερή παρουσία του κ. Ζέρβα στο νέο δημαρχείο κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει οριστεί μόνιμος αναπληρωτής του δημάρχου. Εξάλλου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, από τις οποίες περνούν σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ

 

Στο νέο δημαρχείο προετοιμάζονται ακόμη δύο γραφεία, για να υποδεχθούν τις δύο κυρίες που διατήρησε ο Γιάννης Μπουτάρης στο σχήμα διοίκησης με το οποίο θα πορευτεί κατά τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Η Καλυψώ Γούλα, που παραμένει στο τιμόνι του τομέα της κοινωνικής πολιτικής, θα δώσει έμφαση στη διεύρυνση των δομών που έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

«Η ταυτότητα της πόλης είναι ο πολιτισμός της» είναι το μήνυμα που στέλνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, η οποία για τα επόμενα δυόμισι χρόνια καλείται να αναλάβει και τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας.

 

Πηγή: Μακεδονία