Λιώνουν οι πάγοι ανάμεσα στον δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την τουριστική προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία και των δύο, όπως δυστυχώς διαπιστώσαμε τα τελευταία χρόνια.

 

Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Τέλης Θωμόπουλος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία τους εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα του συντονισμού της τουριστικής προβολής της πόλης στην Κωνσταντινούπολη, καθώς στις 21 Ιανουαρίου ο δήμος διοργανώνει μεγάλη αποστολή στην Πόλη, στην οποία θα συμμετάσχουν τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων. Στόχος η τουριστική και επιχειρηματική προώθηση της Θεσσαλονίκης στην τουρκική αγορά.

Παράλληλα αποτιμήθηκαν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του δήμου για την παρουσίαση της πόλης ως τουριστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, συνεδριακού, εκπαιδευτικού και γαστρονομικού προορισμού καταρχήν σε γειτονικές χώρες, όπως έγινε στο Βελιγράδι τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές να πραγματοποιηθούν ανάλογες παρουσιάσεις και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία, ώστε να επιτευχθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι στόχοι του Οργανισμού Τουρισμού, ενώ οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων ζήτησαν από τον δήμαρχο να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής. Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα πιο ενεργού συμμετοχής της Ένωσης στο Thessaloniki Convention Bureau.

Ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, το οποίο προωθεί ενεργά ο δήμος, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης της πόλης με την Πράγα αλλά και με άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης και εν γένει του εξωτερικού.

Ο δήμαρχος κατέθεσε εκ νέου στα μέλη της Ένωσης την πρόταση που προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης για δημιουργία culture friendly ξενοδοχείων, προκειμένου να τη μελετήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ωστόσο οι όποιες αποφάσεις και σχεδιασμοί αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές.