Λήστευε ανυποψίαστες γυναικές εντός και πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η σκιαγράφηση του προφίλ νεαρού άνδρα που κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών γυναικών,  στο κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως στους υπαίθριους χώρους και περιμετρικά Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στην ταυτοποίηση των στοιχείων του και στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων ληστειών.

 

Πρόκειται για 25χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», διότι το απόγευμα της 15-03-2015, εισήλθε σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης, απ΄όπου αφαίρεσε την τσάντα θαμώνα της επιχείρησης.

 

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία συνέδραμαν καθοριστικά αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου απ΄όπου προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2015 – αρχές Μαρτίου 2015, ο δράστης κινούμενος πλησίον, εντός και περιμετρικά χώρων του Α.Π.Θ, διέπραξε εννέα (9) ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας σε βάρος ανυποψίαστων πεζών, αποσπώντας χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, κάρτες ανάληψης και άλλα προσωπικά τους έγγραφα.

 

Χαρακτηριστικά της δράσης του αποτέλεσαν:

 

  • η επιλογή γυναικών ως υποψήφιων θυμάτων
  • η απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου και
  • η άσκηση σωματικής βίας
  • η επιλογή συγκεκριμένων χώρων για την εκδήλωση της έκνομης συμπεριφοράς του.

 

 

Ακολούθως, από την αξιολόγηση δεδομένων προερχόμενων από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και προανακριτικών στοιχείων που συνέλλεξαν αστυνομικοί του Α.Τ Αριδαίας, προέκυψε ότι ο 25χρονος, τέλος Ιανουαρίου 2015, δρώντας στην Κοινότητα Λουτρακίου Πέλλας, εισήλθε παράνομα σε έναν ξενώνα και ένα ταχυφαγείο, απ΄όπου αφαίρεσε έναν φορητό Η/Υ, ένα κινητό τηλέφωνο, διάφορα μικροαντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

 

Υπογραμμίζεται ότι, ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

 

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για «Ληστεία κατά Συρροή» και «Κλοπή κατά συναυτουργία», οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr