Λονδίνο: Τριάντα οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του χθεσινού τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής

Τριάντα οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής που σημειώθηκε χθες Παρασκευή, όμως η κατάσταση αναμένεται να επιστρέψει γρήγορα στο κανονικό, δήλωσε μια πηγή από το αεροδρόμιο.

 

«Τριάντα οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν», εξαιτίας του χθεσινού συμβάντος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Χίθροου, διευκρινίζοντας ότι συνολικά 1.300 πτήσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα για το αεοδρόμιο αυτό του Λονδίνου, το πρώτο στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβατών και το πρώτο στον κόσμο για στην κίνηση διεθνών επιβατών.

 

«Ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες ακυρώσεις, όμως πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στο κανονικό μετά τις 09:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας)», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

 

Ο εκπρόσωπος του Χίθροου ζήτησε επίσης από τους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για να επιβεβαιώνουν ότι οι πτήσεις τους θα γίνουν κανονικά.

 

Μια τεχνική βλάβη στα συστήματα πληροφορικής της υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (NATS) χθες Παρασκευή προκάλεσε επί πολλές ώρες μεγάλα προβλήματα στα βρετανικά αεροδρόμια και κυρίως σε αυτά του Λονδίνου, με εκατοντάδες πτήσεις να ακυρώνονται ή να καθυστερούν.