Μαθητές από τις ΗΠΑ θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι

Έφηβοι από τις ΗΠΑ θα παρουσιάσουν θεατρική παράσταση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως θα έχουν διδαχθεί τα βασικά στοιχεία του αρχαιοελληνικού δράματος, ενώ θα έχουν παρακολουθήσει και 60 ώρες εντατικών μαθημάτων ελληνικής γλώσσας. Το ενδιαφέρον «πείραμα» πρόκειται να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι και αποτελεί μία πρωτοβουλία του νιγηριανής καταγωγής φιλέλληνα και πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού, Σαμ Τσέκουας και του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα 20-30 μαθητές από τις ΗΠΑ, ηλικίας 12-15 ετών, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, προκειμένου να διδαχθούν, στο διάστημα της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, παρακολουθώντας διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες και ξεναγήσεις στα μνημεία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας (Βεργίνα, Πέλλα, Στάγειρα).

Ο κ. Τσέκουας ανέφερε ότι με αυτή τη φιλοξενία γίνεται πράξη το όνειρό του να φέρει παιδιά στην Ελλάδα, την χώρα που θαυμάζει κι αγαπά, για να την γνωρίσουν στην ίδια ηλικία που και ο ίδιος την γνώρισε για πρώτη φορά, διαβάζοντας για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Όπως διευκρίνισε η διευθύντρια του Ελληνικού Κολλεγίου Έμυ Φουντά, το πρόγραμμα επιμελείται ομάδα καθηγητών του ΑΠΘ και το Ελληνικό Κολλέγιο.