Με 19 πυροσβεστικά οχήματα ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα

pyr13

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με 19 πυροσβεστικά οχήματα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ ενισχύει το Πυροσβεστικό Σώμα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση χρηματοδότησης της προμήθειας, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η πράξη «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ και προβλέπει τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «στόχος μας ήταν και παραμένει, με τα μέσα που διαθέτουμε, να στηρίξουμε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, κάτι που αποδεικνύουμε εμπράκτως, με τη συμβολή μας στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Πυροσβεστικής. Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε, στηρίζουμε το έργο της Πυροσβεστικής, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της. Με τα 19 νέα οχήματα, την προμήθεια των οποίων χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ, θα καλυφθούν σημαντικά κενά στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κεντρική Μακεδονία και θα διευκολύνουμε σημαντικά την εκτέλεση του σπουδαίου έργου των πυροσβεστών. Έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και μάλιστα σε καθημερινή βάση, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μέσω και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο πλημμυρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές».

Τα 19 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

-11 οχήματα 500 λίτρων νερού προϋπολογισμού 568.490,01 ευρώ.

-4 οχήματα 2.500 λίτρων νερού προϋπολογισμού 909.579,94 ευρώ.

-4 οχήματα 4.000 λίτρων νερού προϋπολογισμού 1.033.614,97 ευρώ.