Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις εθνικές εκλογές

ekloges9

Σε ετοιμότητα βρίσκονται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στις οχτώ εκλογικές περιφέρειες (Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 1.655.482 εγγεγραμμένοι πολίτες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε συνολικά 2.937 εκλογικά τμήματα σε 38 Δήμους.

Οι νέοι εκλογείς, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, ανέρχονται σε 20.584, εκ των οποίων οι 10.579 είναι άνδρες.

Συνεργεία της Περιφέρειας μοιράζουν, σήμερα, τους σάκους με το εκλογικό υλικό στους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων και προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις οι πολίτες μπορούν ενημερώνονται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1536 σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν.

Όσον αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης, οι υπάλληλοι βρίσκονται επί ποδός για να μεταφέρουν το πρωί του Σαββάτου όλο το εκλογικό υλικό (κάλπες, σάκους με ψηφοδέλτια), ενώ θα στηθούν τα παραβάν στα εκλογικά τμήματα ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά από τις 7 το πρωί της Κυριακής.

Επιπλέον, για την εξυπηρέτηση των δημοτών ανοιχτές θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του Δήμου, το τμήμα Δημοτολογίου, το τμήμα Ληξιαρχείου, τα τμήματα διοικητικής υποστήριξης δημάρχου, γενικού γραμματέα και προέδρου δημοτικού συμβουλίου, η διεύθυνση οικονομικής και ταμειακής διαχείρισης καθώς και τα έξι ΚΕΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικό όχημα θα υπάρχει και για τη μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Η μεταφορά θα γίνεται από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στα σχολεία, ενώ για τον προγραμματισμό και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2310 509013, 6977 500236 και 6980 778545.

Οι ετεροδημότες που ανέρχονται στους 11.715 θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα 39 τμήματα στον “Ευκλείδη”. Στο κτίριο θα βρίσκονται υπάλληλοι του κεντρικού Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτησή των ετεροδημοτών.

Τη ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσουν 19 συνδυασμοί κομμάτων και συνδυασμοί συνασπισμών, ενώ δεν απαιτείται σταυρός.