Με… «ναι» απαντά η ΤΑΖ στο ανθελληνικό «όχι» της Βild

Να φωτογραφηθούν κρατώντας τη σελίδα της η οποία φέρει ένα τεράστιο «ναι» καλεί σήμερα τους αναγνώστες της η γερμανική Die Tageszeitung (Taz), απαντώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο στο προκλητικό δημοσίευμα της Bild «ΌΧΙ άλλα δισεκατομμύρια για τους άπληστους Έλληνες».

 

«ΝΑΙ, περισσότερα δισεκατομμύρια ευρώ για τους Έλληνες» γράφει η κεντροαριστερή γερμανική εφημερίδα, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή της στο ανθελληνικό δημοσίευμα που εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στη χώρα.

Η ανθελληνική εκστρατεία της «Bild» έφτασε μέχρι τη γερμανική βουλή με τον βουλευτή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αξελ Σέφερ να την καταδικάζει από το βήμα κρατώντας μάλιστα στα χέρια του το διαβόητο πρωτοσέλιδο. 

Εκατοντάδες Γερμανοί, και όχι μόνο, χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν την αντίδρασή τους μέσω του hashtag #neinzurBILD (σ.σ. #όχιστηνBILD) ενώ την κίνηση καταδίκασε και η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία της «selfie του Όχι» υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.