Με πλαστό πτυχίο εργαζόταν ο σύζυγος βουλευτού

Με πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού, εργαζόταν επί πολλά χρόνια στο Δήμο Κορυδαλλού, ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, γεγονός το οποίο η ίδια δεν γνώριζε ενώ ζητά να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο Κώστας Γασπαρινάτος είχε εμφανίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics.

 

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πλήρη άγνοια για το γεγονός και ζητά να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τον νόμο για όσους έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε απευθύνθηκε οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσει το σύζυγό της.

 

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Γιαννακάκη:

 

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο.

 

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

 

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

 

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου.

 

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».