Μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα που έπληξε τη Σάμο

Μεγάλες καταστροφές προξένησε η σημερινή καταιγίδα που έπληξε τη Σάμο. Στην παραλιακή λεωφόρο, λόγω των έργων και της υπερύψωσης του πεζοδρομίου, τα νερά που κατέβαιναν με ορμή από τους κάθετους δρόμους δεν μπόρεσαν να διοχετευθούν από τις σχάρες προς τη θάλασσα με συνέπεια να εισβάλουν σε καταστήματα της παραλίας και της δημοτικής αγοράς, ενώ γέμισε με νερό το κανάλι μπροστά από τη δημόσια βιβλιοθήκη.

 

 

Αμέσως έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση των υδάτων, καθώς και συνεργεία του Δήμου. Οι επαγγελματίες της παραλίας είναι σε απόγνωση, μιας και ο καιρός παραμένει ο ίδιος και δεν ξέρουν τι θα συμβεί τη νύχτα αν υπάρξει ανάλογη νεροποντή.

Η μεγαλύτερη ζημιά, όμως, έγινε στο Άνω Βαθύ, όταν από την πίεση του νερού κατέρρευσε ο ένας τοίχος της περίφραξης του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, καταπλακώνοντας τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο, χωρίς πάντως να υπάρξουν τραυματισμοί ή θύματα, αφού λόγω της κακοκαιρίας δεν υπήρχε κυκλοφορία και οι μαθητές ήταν στις τάξεις τους.

Αμέσως κινητοποιήθηκε δήμος με μηχάνημα για να μετακινήσει πάνω στην αυλή τα μπάζα από την περίφραξη που κατέρρευσε και να απομακρύνει τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα από τον δρόμο.

Φόβοι εκφράζονται από τεχνικούς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Βαρούμα και για την άλλη πλευρά του τοίχου που παρουσιάζει ρωγμές, αλλά και σε ακόμη ένα σημείο της περίφραξης.