Μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού με τη ΔΕΘ-Helexpo

Σε στρατηγική «συμμαχία» με το υπουργείο Τουρισμού προχωρά η ΔΕΘ-Helexpo, με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον πρόεδρο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσο Τζήκα, να υπογράφουν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

 

Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, με την αφορμή της 30ης Philoxenia και της Hotelia, που άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους.

 

Οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό αφενός να αξιοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo και αφετέρου να χρησιμοποιήσει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας τη διεθνή δικτύωση του υπουργείου για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακού και συνεδριακού προορισμού.

 

«Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η ΔΕΘ-Helexpo θα συνδυάσουν την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία τους και θα καταρτίσουν πρόγραμμα συμμετοχής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού» σημείωσε η κα Κεφαλογιάννη. Τόνισε δε πως στόχος είναι να επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή κάλυψη των αγορών. «Πρόκειται για ένα μοντέλο συνεργασίας που μόνο οφέλη θα προσπορίσει στον ελληνικό τουρισμό» σημείωσε.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε την ταχύτατη ανταπόκριση του υπουργείου Τουρισμού στην πρόταση του εθνικού εκθεσιακού φορέα για συνεργασία. Ο δε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, εξήγησε πως η ΔΕΘ-Ηelexpo θα αποτελέσει ουσιαστικά τον εκτελεστικό βραχίονα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε νέες και παλαιές αγορές και την ίδια στιγμή θα ενταχθεί στο δίκτυο του ΕΟΤ για να τονώσει τον επαγγελματικό τουρισμό της Θεσσαλονίκης.

 

Σήμερα στις 20:00 η υπουργός Τουρισμού θα εγκαινιάσει τις Philoxenia και Hotelia στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.