Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο ζητούν οι πρατηριούχοι

Την επαναφορά του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, εν όψει της ερχόμενης χειμερινής περιόδου, στα επίπεδα του 2011-2012, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της τονίζει ότι για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να εφαρμόσει νομοθετικές διατάξεις με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους από το 2009, αν θέλει να επιβεβαιώσει την πολιτική της βούληση και να βάλει τέλος στην γάγγραινα της οικονομίας από το λαθρεμπόριο και τη νοθεία των καυσίμων.

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης- κίνησης, επιβεβαιώνουν την αρχική θέση της ΠΟΠΕΚ για το λάθος της απόφασης αυτής, που κόστισε απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των 750 εκατ. ευρώ κατά τη χειμερινή περίοδο 2012- 2013 και 2013- 2014, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς θέρμανση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ