Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός 9χρονος που καταπλακώθηκε από πλάτανο -Συνελήφθη ο υπεύθυνος του δήμου

Σε τραγωδία κατέληξε το παιχνίδι δύο μικρών αδελφών, 9 και 4 ετών στις Κομποτάδες Λαμίας, όταν χθες το βράδυ ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο της πλατείας καταπλάκωσε τα δύο παιδιά.

 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 11 το βράδυ την ώρα μία παρέα από επτά περίπου παιδιών έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα κάθονταν οι γονείς τους.

 

Ξαφνικά, ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει. Τότε, τα παιδιά που ήταν από κάτω άρχισαν να τρέχουν, αλλά τα δύο αδελφάκια, κινούμενα προς τη λάθος κατεύθυνση δεν πρόλαβαν και καταπλακώθηκαν από το σπασμένο κορμό. Τα περισσότερα έτρεξαν και γλύτωσαν.

 

Ο 9χρονος κατέληξε, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του 4 ετών τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Στη σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, προχώρησαν αστυνομικοί, με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, μετά τον θάνατο του 9χρονου παιδιού που καταπλακώθηκε από πλάτανο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου είναι η αρμόδια, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά». 

Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα». Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, αναφέρουν: «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».