Μεταφορά μαθητών: Παρέμβαση του Τζιτζικώστα για να δοθεί λύση

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον νομό θεσσαλονίκης με τη μεταφορά των μαθητών επιχειρεί να δώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ώρα που γονείς και μαθητές κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ οι δήμαρχοι ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

 

Οι λεωφορειούχοι σταμάτησαν να μεταφέρουν τα παιδιά προς και από τα σχολεία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα από το 2012. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και σήμερα περισσότεροι από 12.500 μαθητές αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και να περπατούν δίπλα από αυτοκίνητα που κινούνται με υψηλές ταχύτητες για να πάνε σχολείο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι «προτίθεται να προχωρήσει στην ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, των αδιάθετων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών» και καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν προσφορές έως το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να ακολουθήσει ο διαγωνισμός.

«Ελπίζουμε να βρεθεί λύση, διαφορετικά σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε ης κινητοποιήσεις μας» τονίζει στη «δημοκρατία» ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών και Μαθητριών θέρμης Παναγιώτης Σουλτάνης.

Προσθέτει πως οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία θεσσαλονίκης και αναμένουν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς τα παιδιά κινδυνεύουν περπατώντας σε αγροτικούς δρόμους χωρίς πεζοδρόμια.

Την ίδια ώρα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τους λεωφορειούχους και να ασκηθούν πιέσεις από τους βουλευτές του νομού ώστε να ψηφιστεί η αναδρομικότητα των πληρωμών των μεταφορέων, για να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά των μαθητών. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση οι δήμαρχοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις μαζί με γονείς και μαθητές.