Μητροπολίτης Βαρνάβας: Κραυγή αγωνίας για τις φτωχές και εγκαταλειμμένες δυτικές συνοικίες

Κραυγή αγωνίας για τις φτωχές και εγκαταλειμμένες δυτικές συνοικίες Κραυγή αγωνίας απηύθυνε για ακόμα μία φορά ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας για την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

Μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, κούνησε το δάχτυλο στους δημάρχους, ζητώντας να βάλουν με τον τρόπο τους τέλος στη μανία καταστροφής για τα πάντα και κυρίως για τα δημόσια πράγματα.

Ο σεβασμιότατος κάλεσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κοινή συστράτευση ενάντια στη φτώχεια και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες, ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κρητική στην πολιτεία και τις δεσμεύσεις που έως τώρα δεν υλοποίησε.

«Έως τα σήμερα ζήσαμε φτωχοί και εγκαταλελειμμένοι από την κεντρική εξουσία» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως σήμερα τα πάντα σκεπάζει η αγωνία και η ομίχλη και «πρέπει να είμαστε ενωμένοι δυνατοί. Να ενώσουμε τις φωνές και τον αγώνα μας και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Έως τώρα πολλοί πορεύτηκαν με την αλαζονεία και το εγώ τους. Αυτή η κρίσιμη περίοδος αποτελεί ευκαιρία να ξεκινήσουν αλλιώς τα πράγματα».

Ο μητροπολίτης κ. Βαρνάβας επισήμανε ακόμα στους δημάρχους πως η εκκλησία είναι ο άμεσος συνεργάτης στη διακονία του λαού και εάν δεν υπήρχε, είπε συγκεκριμένα, έπρεπε να είχε εφευρεθεί.

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ

 

Τα πυρά του μητροπολίτη εστιάστηκαν στους δημάρχους κυρίως για την εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης των δυτικών συνοικιών. «Το κτίριο σας (σ.σ τα γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στο λιμάνι) είναι όμορφο και ψηλό. Από τα όμορφα και ηλιόλουστα παράθυρά του φαίνεται καθαρά η εγκατάλειψη της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης» σχολίασε δηκτικά.

Στην απουσία θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Ηράκλειας Σερρών Κλεάνθη Κουτσαγιαχίδη που έτυχε σε κλήρωση και το ποσό των 5.000 ως ενίσχυση προς το δήμο του. Το φλουρί της βασιλόπιτας της ΠΕΔ πάντως έτυχε στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία