Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος-Εγγυώμαι τις καταθέσεις

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει την αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας», ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων δεν κινδυνεύουν μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

 

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος και ούτε θα γίνει Κύπρος. Δεσμεύομαι εγώ αλλά και η ΕΚΤ….Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες» σχολίασε. «Να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σχετικά με τις καθατέσεις ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει επιχειρήματα

 

Ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε εκ νέου πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά για ντιμπέιτ και του επιτέθηκε για μια ακόμη φορά για την άρνηση του πρωθυπουργού τον δημόσιο διάλογο. «Του ζήτησα σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου εκλογική αναμέτρηση να βγούμε στα φώτα και να αντιπαραθέσουμε επιχείρηματα. Όχι κινδυνολογία. Όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Αρνήθηκε, φρονώ, γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Διότι κυβέρνησε 2,5 χρόνια τον τόπο και λεηλάτησε τον τόπο….Δεν έχει άλλο επιχείρημα από τον φόβο, ότι αν σταθούμε στα πόδια μας και διεκδικήσουμε το δίκιο μας, μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα….Έχει κάνει εθνική πολιτική την γονυκλισία. Να μπει ένα τέρμα σε αυτή την τραγωδία που έζησε ο λαός μας τα τελευταία 4 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή για να μπει ένα τέλος σε αυτό το δράμα».

 

«Θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας»

 

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως είναι «δέσμευσή μας είανι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Είναι ένας νόμος ΄΄λαιμητόμος΄΄. Ένας φόρος παράλογος. Δεσμεύει την ακίνητη περιουσία. Θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας» είπε και πρόσθεσε ότι «το 2015 δεν θα πληρωθεί από τους φορολογούμενους ο ΕΝΦΙΑ» Μόνο ότι υποχρεώσεις υπάρχουν από το 2014, θα πληρωθούν από τους φορολογούμενους ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «Ο Έλληνας πολίτης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2015 δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ».

 

Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο κατά της φοροδιαφυγής»-Αφορολόγητο μέχρι τις 12.000 ευρώ

 

Τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την φορολογία και τις αλλαγές που θα φέρει αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «μια ριζική ανασυγκρότηση του φορολογικού συστήματος. Ωστε να έχουμε ένα δίκαιο, απλό, σταθερό και προοδευτικό φορολογικό σύστημα», με αφορολόγητο μέχρι τα 12.000 ευρώ και επεσήμανε πως «θα καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους» καθώς και ότι θα μειώσει τις αντικειμενικές αξίες των σπιτιών.

 

«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ»

 

Είναι δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο στα 751 ευρώ και ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό εργασίας, με τον ILO θα αποκαταστήσουμε το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και το διεθνές θεσμικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι πυρήνας της πολιτικής μας».

 

Όχι σε δεύτερες εκλογές

 

«Δεν θέλω να σκεφτώ καν την εκδοχή να πάει η χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση» και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα πάει. «Ο ελληνικός λαός έχει και τη γνώση και την εμπειρία και την σοφία, έχει και την εμπειρία με αυτή τη συγκυβέρνηση πως λειτούργησε και τι όφελος άφησε στον Ελληνικό λαό». «Δεν θα έρθουμε ως κυβέρνηση της αριστεράς…αλλά όλων των Ελλήνων πρόσθεσε. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πολύς κόσμος δεν έχει να φοβάται» και επενέλαβε πως την επόμενη των εκλογών δεν θα υπάρξει τρόικα.

 

ΠτΔ ένα πρόσωπο που να ανταποκρίνεται στο θεσμικό κύρος με ευρύτερη συναίνεση

 

«Πρόωρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο θεσμικό του κύρος και να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.