Μοσκοβισί: Ελπίζουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Αναγκαστική είναι για την Ελλάδα η τήρηση των δεσμεύσεών της προς την Ευρώπη όποιο κόμμα και αν κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ο Πίερ Μοσχοβισί σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl.

“Όποιο κι αν είναι το κόμμα που θα κερδίσει οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν απο την Ελλάδα θα πρέπει να τηρηθούν. Αυτό είναι όλο. Μετά είναι οι Έλληνες που πρέπει να επιλέξουν ελεύθερα. Το επαναλαμβάνω, το μέλλον το έχουν στα χέρια τους”, είπε.

Σχετικά με τη χθεσινή αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και τη διάλυση της ελληνικής Βουλής είπε ότι η Κομισιόν δεν αντιδρά με ψυχολογικό τρόπο.

“Έγινε μια προεδρική εκλογή που δεν κατέληξε και διαλύθηκε η Βουλή. Αυτό είναι η Δημοκρατία και αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες ελεύθερα θα επιλέξουν το μέλλον τους και τους νόμιμους ηγέτες τους. Πρέπει να αποδεχθούμε αυτή την διαδικασία. Εγώ σαν Ευρωπαίος Επίτροπος, σαν Γάλλος και Ευρωπαίος πολίτης δεν δίνω γραμμή. Δεν ασκώ πίεση σε μια εκλογή”, επισήμανε.

Εξέφρασε πάντως την επιθυμία όπως και της Κομισιόν η εκλογική διαδικασία να καταλήξει “σε μια επιλογή μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την ελληνική οικονομία”κ διασαφηνίζοντας ότι δεν είναι “θέμα κόμματος”.

Σημείωσε ότι “επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη” κάτι που θα είναι καλό και για τις δυο πλευρές με “σεβασμό των δεσμεύσεων και πάνω απ όλα στον δρόμο της ανάπτυξης” ενώ υπογράμμισε ότι “ο ελληνικός λαός έκανε προσπάθειες που αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς”.