Χιονιάς σαρώνει Βαλκάνια και ΗΠΑ

Τους 20 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν έδειξε ο υδράργυρος σε ορεινές περιοχές της Βοσνίας, ενώ στο Πάλε τα πάντα καλύφθηκαν από το χιόνι που ξεπέρασε το μισό μέτρο.

 

Αρκετά χωριά της ανατολικής Βοσνίας έχουν αποκλειστεί και είναι χωρίς ρεύμα, αλλά οι αρχές λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και το κρύο θα γίνει πιο τσουχτερό.

 

Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού σε Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Σερβία, όπου έκλεισαν σχολεία και χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Κροατία συνεργεία προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στο Ζάγκρεμπ.

 

Βαρυχειμωνιά επικρατεί και στη βόρεια Βουλγαρία με τις θερμοκρασίες να φθάνουν μέχρι τους -20 βαθμούς. Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

 

Την ίδια ώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα ψυχρό μέτωπο από τον Καναδά προκαλεί χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στα Βραχώδη Όρη. Στο Κολοράντο σημειώθηκαν δεκάδες τροχαία στους παγωμένους και χιονισμένους δρόμους, ενώ ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Εν τω μεταξύ στη Βραζιλία κεραυνός σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, μια έγκυο, τον σύζυγό της και δύο συγγενείς τους, σε παραλία στο Σάο Πάολο. Η καταιγίδα σάρωσε τις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας με θυελλώδεις ανέμους και κεραυνούς.