Να αναγνωριστεί η γενοκτονία του προσφυγικού ελληνισμού

Έξαλλοι είναι οι Μικρασιάτες αλλά και οι Θρακιώτες με την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και γενικότερα με τους πολιτικούς άνδρες του τόπου μας που περνούν τη γενοκτονία κομμάτι-κομμάτι.

 

Έτσι όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ένωσης Σμυρναίων Μικρασιατών Βορείου Ελλάδας Ευθύμης Αρζόγλου μπορεί το 1994 να αναγνωρίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η Γενοκτονία αλλά ήταν μια …μερική αναγνώριση που αφορούσε μόνο τη γενοκτονία των Ποντίων. Αργότερα, το 1998 βουλευτές έφεραν το θέμα και της γενοκτονίας των Μικρασιατών αλλά και πάλι έμειναν έξω οι Θρακιώτες.

Όταν λοιπόν μερικώς οι Έλληνες βουλευτές αναγνωρίζουν κομμάτια της ιστορίας, τι να κάνουν οι υπόλοιποι;

“Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την αναγνώριση της γενοκτονίας του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ δηλαδή του 1.5 εκατομμυρίων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους. Θέλουμε να διασφαλιστεί η σταθερότητα του Πατριαρχείου μας και να λειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης” λέει ο κ Αρζόγλου και μετρά τα…κιλά των επιστολών που όλα αυτά τα χρόνια έχει στείλει στους πολιτικούς ζητώντας τα ίδια πράγματα.

“Κάποιοι έχουν συμφέρον να κρατούν τους πρόσφυγες διαιρεμένους. Και μια που το φέρνει η επικαιρότητα των ημερών να μπει η ανταλλάξιμη περιουσία των προσφύγων στο κτηματολόγιο. Σ αυτή την ανταλλάξιμη περιουσία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που στις 6 Σεπτεμβρίου ανοίγει για 79η φορά τις πύλες της” λέει ο κ Αρζόγλου στο radio1d.gr.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr