Να δοθεί λίστα με τα λεφτά του ΕΣΠΑ

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

ΦΩΤΟ: SHUTTERSTOCK

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε πρόσφατα στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δήλωσε: «Καταφέραμε την πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015, καθώς μέσα σε τρεις μόλις μήνες (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015), διατέθηκαν στην πραγματική οικονομία πόροι ύψους 5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμα και τους αισιόδοξους στόχους των 4,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 που είχαμε θέσει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Συνολικά, το 2015 διατέθηκαν 6,4 δισ. ευρώ (100% υλοποίηση του ΠΔΕ), διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες, εντός κι εκτός συνόρων, που κινδυνολογούσαν προεξοφλώντας την αποτυχία των προσπαθειών μας…».

Έκρυψε ή δεν ήξερε ο κ.Χαρίτσης ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων του ΕΣΠΑ κατευθύνθηκε σε εταιρεία συγκεκριμένου μεγαλοϊδιοκτήτη ΜΜΕ και μεγαλοεκδότη, ο οποίος χρωστάει τεράστια ποσά σε τράπεζες από θαλασσοδάνεια που δεν ξεπλήρωσε ποτέ. Από αυτά τα θαλασσοδάνεια που δημιούργησαν την μαύρη τρύπα στα ταμεία των τραπεζών και ποτέ δεν ξεπληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να γίνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, που τι πλήρωσαν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, άνεργοι, υποαμοιβόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά ποτέ ατοί που πήραν τεράστια ποσά δανεικά κι αγύριστα. Μισό δις από το ΕΣΠΑ – διαβάζουμε – πήγε σε συγκεκριμένο καναλάρχη μεγαλοεκδότη από αυτούς που υποτίθεται ότι κυνηγά η κυβέρνηση.

Και παραμένει άγνωστο αν είναι ο μοναδικός καναλάρχης και μεγαλοεκδότης που πήρε μεγάλα ποσά από το ΕΣΠΑ. Και όλοι τους χρωστάνε συνολικά πολλά δις στις τράπεζες που ξεζουμίζουν τους ταλαιπωρημένους δανειολήπτες και  τους απειλούν ότι θα τους αρπάξουν το σπίτι αν δεν συμφωνήσουν στους εκβιαστικούς όρους τους. Και εκτός αυτού, έρχεται η κυβέρνηση να πετσοκόψει και τις συντάξεις – ψίχουλα που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, ενώ οι διάφοροι βαρόνοι, ΜΚΟ, αλλά και πολιτικά κόμματα απολαμβάνουν δικαστικής ασυλίας και κανείς δεν πρόκειται να τους κυνηγήσει.

Αντί λοιπόν ο κ.Χαρίτσης να πανηγυρίζει για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, καλό θα είναι να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με όλους αυτούς που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, για να μάθει ο κόσμος που πηγαίνουν και σε ποιες τσέπες, οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Σ.Α. / Radio1d.gr