Να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη καλεί τους Βούλγαρους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

“Ελάτε σε εμάς, στη Θεσσαλονίκη”. Με αυτή τη φράση – πρόσκληση απευθύνεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στους πολίτες της Βουλγαρίας, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Σταντάρτ” της Σόφιας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της δράσης “Διπλωματία των Πόλεων”.

 

Οι Βούλγαροι αγαπούν ιδιαίτερα την Ελλάδα και τις διακοπές στα ελληνικά θέρετρα, γεγονός που αποτυπώθηκε και κατά τις πρόσφατες διακοπές του Πάσχα, όταν περίπου 300.000 Βούλγαροι ταξίδεψαν στη χώρα μας.

Αν και, όπως εξηγεί ο κ. Μπουτάρης στη “Σταντάρτ” και τον δημοσιογράφο Λιούμπομιρ Μιχάιλοφ, ο ίδιος δεν είναι ειδικός στον τομέα του τουρισμού, παρ΄ όλα αυτά ως δήμαρχος ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Θεσσαλονίκης και αυτός ήταν και ο σκοπός της επίσκεψής του στη Σόφια και το Πλόβντιβ. “Ήρθα γι΄ αυτό το σκοπό. Να πω στους Βούλγαρους: Ελάτε σε εμάς, στη Θεσσαλονίκη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτηρίζει τη Χαλκιδική, στην οποία δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση οι Βούλγαροι ως “ένα από τα καλύτερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά ίσως και στον κόσμο”, τονίζοντας, ωστόσο, ότι “ο τουρισμός δεν πρέπει να περιορίζεται στα τουριστικά κέντρα”.

Στο πλαίσιο αυτό εξηγεί: “Εμείς πρέπει να ανοίγουμε τις πόλεις μας, να τις παρουσιάζουμε στους ξένους. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη των πανεπιστημίων, του καλού φαγητού, της διασκέδασης και της αναψυχής. Θέλουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες που να απολαύσουν όλα αυτά και να μείνουν ικανοποιημένοι”.

Το Μελένικο στα σχέδια για έναν κοινό “Δρόμο του Κρασιού”

Ερωτηθείς για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας στον τομέα της παραγωγής κρασιού, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα, ο κ. Μπουτάρης λέει πως συζητείται η ιδέα με οινοπαραγωγούς και τις ενώσεις τους στην περιοχή της Δράμας για να δημιουργηθεί ένας κοινός “Δρόμος του Κρασιού”, στον οποίο να συμπεριληφθεί και το Μέλνικ (Μελένικο).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναπτύξει τις σχέσεις του με το Μπουργκάς που, όπως και η Θεσσαλονίκη, είναι ένα “μεγάλο και σημαντικό λιμάνι”.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ