Ναυτικός άθλος με πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου και μερικές εβδομάδες αργότερα έφθασαν στον τελικό τους προορισμό… τις Αζόρες.

 

Ο οδοντίατρος από τη Θεσσαλονίκη Θωμάς Παναγιωτόπουλος μιλά για το ναυτικό …άθλο να διανύσουν 3000 ναυτικά μίλια από την Ελλάδα στις Αζόρες με ένα φουσκωτό μήκους 10 μέτρων. Την αποστολή “Hellas-Azores” που υποστήριξε και η Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014 αποτελούσαν οι Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι, Αλέξανδρος Βέης 
“Όταν βρεθήκαμε με τρικυμία δύο μέρες στον Ατλαντικό χωρίς να ξέρουμε εάν θα μάς φτάσουν τα καύσιμα και μη μπορώντας να κάνουμε ανεφοδιασμό αισθάνθηκα δέος. Όταν βρίσκεσαι στη θάλασσα καταλαβαίνεις πόσο μικρός είσαι μπροστά στο μεγαλείο της Φύσης” είπε ο κ Παναγιωτόπουλος στο Radio1d.gr.

Οι σταθμοί της ομάδας ήταν τα λιμάνια της Νάπολης, της Μασσαλίας, τς Βαρκελώνης και της Λισσαβόνας.

“Θέλαμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε λαούς που έχουν πληγεί οικονομικά όπως εμείς. Η Μεσόγειος μας ενώνει και με τη θάλασσα και με τον πολιτισμό της. Παντού όπου περάσαμε όπως και στον τελικό προορισμό μας στην Πόντα Ντελγκάδα η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή. Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε ένα τέτοιο ταξίδι με φουσκωτό , το ποίο πρέπει να πούμε ότι κατασκευάζει ελληνική εταιρεία” τόνισε ο κ Παναγιωτόπουλος.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr