Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αντιστέκονται…

Σε εξέλιξη βρίσκεται κυβερνητικό σχέδιο αντι-τροϊκανής αντίστασης ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει ενεργοποιήσει τα μεγάλα όπλα της, δηλαδή τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τόσο τα εγχώρια όσο και του εξωτερικού.

 

Όλοι εκπέμπουν αντιστασιακά μηνύματα πως η Ελλάδα θα πατήσει πόδι και θα απαιτήσει καλύτερη αντιμετώπιση από την τρόικα. Είναι και η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην 79η ΔΕΘ που καθιστά πιο επιτακτική ένα τέτοιο σχέδιο.

 

Στο συγκεκριμένο κάδρο μπήκε και το CNBC, το οποίο σε δημοσίευμά του διακρίνει (;) βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να απεμπλακεί σταδιακά από την τρόικα. Το άρθρο έχει τίτλο «Η Ελλάδα βλέπει την αποφοίτηση από το σκληρά μαθήματα της τρόικας ».

 

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στις συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα επιδιωχθεί να καταδειχθεί πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της το χάος του παραλυτικού χρέους και της οικονομικής κρίσης και μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της. Στη βάση αυτή αναμένεται να υποστηριχθεί το αίτημα για αποδέσμευση από τη λιτότητα και την ανάληψη πολιτικών προσανατολισμένων στην ανάπτυξη.

 

Κατά το CNBC απώτερος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «αποφοιτήσει» η χώρα με επιτυχία από το πρόγραμμα διάσωσης, όταν αυτό λήξει το 2016, χωρίς περαιτέρω βοήθεια  ακριβώς όπως έκαναν φέτος η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Το CNBC επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομικών που δήλωσαν στο πρακτορείο ότι στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε η συνάντηση με την τρόικα να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, αλλά ξεκαθάρισαν ότι η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα.

 

Μένει να δούμε με ενδιαφέρον πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να “μαζέψει” την περιρρέουσα παραφιλολογία καθώς η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω και να αφήσει λάσκα τα λουριά που έχει περάσει στην Ελλάδα… 

 

Άγγελος Αγγελίδης

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr