Νέα διαμαρτυρία για τη διευθύντρια στο 9ο γυμνάσιο Καλαμαριάς

Στον περιφερειάρχη εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Καρατάσιο έφτασε χθες Σάββατο 22/2 το πρόβλημα συνεργασίας που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και καθηγητές με τη διευθύντρια του 9ου γυμνασίου Καλαμαριάς.

 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Μακεδονία, τα δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, της Β’ ΕΛΜΕ, καθώς και αντιπροσωπεία καθηγητών του σχολείου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια εκπαίδευσης, καταλογίζοντας στη διευθύντρια του γυμνασίου ότι «αρνείται επίμονα να συνεργαστεί αρμονικά με τα μέλη της σχολικής κοινότητας, συμπεριφέρεται με αυταρχικό και απαξιωτικό τρόπο απέναντι στους καθηγητές του σχολείου, στους μαθητές και στους γονείς τους, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της νομιμότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του σχολείου».

Ο κ. Καρατάσιος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος, ενώ ενημέρωσε και το υπουργείο Παιδείας.

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς έχει εκδώσει (κατά πλειοψηφία) ψήφισμα για το θέμα της συμπεριφοράς της διευθύντριας του γυμνασίου, στο οποίο υπογραμμίζεται: «Το πρόβλημα στο σχολείο έχει προσλάβει χαρακτηριστικά χρονίζουσας κρίσης και οι μέχρι στιγμής προσπάθειες επίλυσής του από την πλευρά της διεύθυνσης υπήρξαν αναποτελεσματικές. Επειδή εκτιμούμε ότι το πρόβλημα στο 9ο γυμνάσιο έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου, ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς (περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και υπουργείο Παιδείας) να λάβουν εκείνα τα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».