Νέα γραμμή σύνδεσης Πανοράματος-Θέρμης-ΙΚΕΑ Πυλαίας

Με αφορμή την ανακοίνωση για την ίδρυση και τη λειτουργία λεωφορειακής γραμμής του Ο.Α.Σ.Θ. που θα συνδέει το Πανόραμα με το ΙΚΕΑ Πυλαίας διαμέσου της Θέρμης, ο δήμος μας θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη πρόταση υλοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και ότι προήλθε ύστερα από επανειλημμένα αιτήματά μας τόσο προς τον ΟΑΣΘ όσο και προς τον ΣΑΣΘ.

 

Πρόκειται για μια γραμμή  που θα βελτιώσει σημαντικά τη διασύνδεση δύο μεγάλων περιοχών του δήμου μας, όπως είναι το Πανόραμα και η Πυλαία τόσο μεταξύ τους όσο και με το ΙΚΕΑ Πυλαίας, μια διασύνδεση που θα ενισχύσει ταυτόχρονα και τη διαδημοτική λογική με την κίνηση να γίνεται δια μέσου της Θέρμης.

 

Μάλιστα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διασύνδεσης έγιναν πολλές συζητήσεις και τετ-α-τετ του ιδίου του  δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη τόσο με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, όσο και με τον προηγούμενο και τον νυν πρόεδρο του ΣΑΣΘ Παναγιώτη Παπαϊωάννου και Γιάννη Παλαιστή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τελική απόφαση για τη ίδρυση της λεωφορειακής γραμμής Πανοράματος-Θέρμης-ΙΚΕΑ Πυλαίας.

 

Θα πρέπει να τονισθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των νέων δρομολογίων, που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν στη λεωφορειακή γραμμή Πανοράματος-Θέρμης-ΙΚΕΑ Πυλαίας, καλύπτεται από λεωφορεία της τοπικής γραμμής του Πανοράματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία από τα τέσσερα δρομολόγια (των 9.00, των 12.45 και των 17.00) θα ξεκινούν από το Πανόραμα και μόνο ένα από τη Θέρμη.

 

Η σχετική αλληλογραφία αλλά και τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις και να μην διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα βάσει πρόσφατων ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr