Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στην Ελλάδα λειτουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών

Τον… «ξένο δάχτυλο» επιστράτευσε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για εκπαίδευση τρομοκρατών σε ειδικά στρατόπεδα σε ελληνικό έδαφος, επιχειρώντας να εξηγήσει την κοινωνική αναταραχή στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο, μετά τα βίαια επεισόδια πόυ ξέπσασαν πέρυσι τον Ιούνιο στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

 

Με αφορμή την συμμετοχή μελών του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP/C) σε πρόσφατα επεισόδια στη συνοικία Οκμεϊντάν της Πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων, ο Τούρκος πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου το σενάριο βάσεων στην Ελλάδα της χαρακτηρισμένης ως τρομοκρατικής οργάνωσης από την Αγκυρα.

 

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος στηρίζει και προστατεύει αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα εκπαίδευσης του DHKP/C είναι στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να εισέρχονται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επιχειρήσεις σε βάρος τους αλλά δεν ξέρουμε γιατί ακόμα λειτουργούν εκεί τα στρατόπεδα» δήλωσε σχετικά.

«Όποτε τα πράγματα πήγαιναν καλά εδώ, υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Τουρκία. Κάθε φορά που η Τουρκία προχωρούσε σε οικονομική ανάπτυξη, έγινε στόχος τρομοκρατικών ομάδων ή στρατιωτικών πραξικοπημάτων. Κάποια σκοτεινά χέρια είτε στην πατρίδα είτε στο εξωτερικό συνεργάστηκαν», συμπλήρωσε.

 

Στο παραλήρημά του διερωτήθηκε δε πώς έγινε η Ιαπωνία και η Γερμανία να εξελίχθηκαν στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Τουρκία – που δεν συμμετείχε όπως ανέφερε – δεν τα κατάφερε…

 

Οσο για την «αυτοκριτική» του ενόψει της πρώτης επετείου από τα αιματηρά επεισόδια στο πάρκο Γκεζί, η εξήγηση που έδωσε ήταν η εξής: «Είναι σαν να πατιέται ένα κουμπί και νόμιμες και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη. Είναι τόσο προετοιμασμένη αυτή η επίθεση που στοχεύουν ταυτόχρονα στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την οικονομία»…