Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με φορείς και ιδιώτες, κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) μαζί με φορείς και ιδιώτες για το θέμα της ΕΥΑΘ, μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί προσφυγής του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, κρίνοντας ότι το σωματείο δεν έχει έννομο συμφέρον από τη διαδικασία.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της “Κίνησης 136” και των εργαζομένων στην επιχείρηση.

 

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι η προσφυγή θα γίνει στο πλαίσιο προηγούμενης σχετικής απόφασης της Ένωσης, ενώ γνωστοποίησε ότι δρομολογείται η μετάβαση αντιπροσωπείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό εσωτερικών, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να τους κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου.

 

Παράλληλα εκφράστηκε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έγινε γνωστό ότι θα γίνουν συνολικά ενέργειες προς την κατεύθυνση της διακοπής κάθε διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα θετική η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε ότι ύστερα από δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, η ΠΕΔ θα προτείνει συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης της ύδρευσης και της αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη. “Κατά βάση έχουμε μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης του νερού, αυτό που γίνεται με μεγαλουπόλεις σαν τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουμε αντί δημοτικής, διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης” πρόσθεσε.