Νέα στοιχεία για διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Σημαντικά επιπρόσθετα στοιχεία για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες διαρρήξεις κατοικιών στους νομούς Θεσσαλονίκης και Κοζάνης αποκαλύφτηκαν από την εξελισσόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετ. το από 21-09-2013 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

 

Υπενθυμίζεται ότι, ως μέλη της συμμορίας έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42, 24, 32 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία και Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, ενώ οι δύο πρώτοι εξ’ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

 

Η συμμορία δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2011 – Αυγούστου 2013 και η δράση τους αφορούσε σε διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό οικιών, στην πλειοψηφία των οποίων εισέρχονταν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής κατάκλισης των ιδιοκτητών και ενοίκων.

 

Ειδικότερα, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, κατά τη διάρκεια της πολυετούς τους δράσης, πέραν των 53 συνολικά διαρρήξεων και αποπειρών που έχουν ήδη εξιχνιασθεί,  εμπλέκονται σε επιπλέον 13 παράνομες εισόδους σε κατοικίες, στους Νομούς Κοζάνης και Θεσσαλονίκης.

 

Σε δώδεκα μάλιστα περιπτώσεις αφαίρεσαν:

 

  • Χρηματικό ποσό περίπου 6.000 ευρώ,
  • Κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας,
  • Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,
  • 7 αυτοκίνητα
  • Κυνηγετικό όπλο και
  • Διάφορα έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr