Νεάπολη-Συκιές: Ρεκόρ προσέλευσης στην εκστρατεία αιμοδοσίας!

aimodosia-neapoli-sykies

Με την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών να καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ξεκίνησε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, ενισχύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα μηνύματα ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η αρχή έγινε από τα Πεύκα όπου προχθές, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, προσήλθαν 100 εθελοντές αιμοδότες κάνοντας στο συνάνθρωπό τους δώρο ζωής λίγες σταγόνες από το αίμα τους. Ο αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκαν έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, καθώς πέρσι την αντίστοιχη περίοδο αιμοδοσίας προσήλθαν 67 αιμοδότες. Το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα, όμως, το έστειλαν οι νέοι καθώς καταγράφηκε μεγάλος αριθμός νέων αιμοδοτών.

Η ίδια θετική και αισιόδοξη εικόνα καταγράφηκε και χθες, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις Συκιές, που ήταν η δεύτερη ημέρα της εκστρατείας εθελοντικής αιμοδοσίας. Προσήλθαν 130 αιμοδότες έναντι 126 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ έντονο υπήρξε το στοιχείο της ομαδικής προσέλευσης εθελοντών από συλλόγους και φορείς, μεταξύ των οποίων η ομάδα μπάσκετ «Μαχητές- Δόξα» Πεύκων και το 4ο ΣΕΠ Συκεών.

«Η τέταρτη μέσα στο έτος εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς στο δήμο μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η προσέλευση των συνδημοτών μας υπήρξε και πάλι συγκινητική, και ιδιαίτερα των νέων που αποδεικνύουν ότι διαθέτουν μεγάλο απόθεμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Όλους αυτούς τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης επαναλαμβάνει την πρόσκληση της δημοτικής αρχής για «διαρκή ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης», τονίζοντας την ανάγκη να ενταχθούν «στο κίνημα εθελοντών».

Η εκστρατεία συνεχίζεται…

Η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας συνεχίζεται σήμερα με σταθμό το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στις Συκιές, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τρίτη 20/10:             10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
  • Τετάρτη 21/10: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
  • Πέμπτη 22/10: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

4μ.μ.-8μ.μ. // Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου

  • Παρασκευή 23/10: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν εθελοντές δότες αιμοπεταλίων και να ενημερωθούν για τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σταθεροί αρωγοί

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και  Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Αρωγοί του δήμου είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.

Την προσπάθεια στηρίζει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία θα τιμήσει συμβολικά τους εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας 30 προσκλήσεις για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός. Αρωγοί, επίσης, θα σταθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις του δήμου μας κάνοντας τις δικές τους προσφορές, που είναι: ALEXANDROS ILIADIS S.A. (τραπέζι με δυο καρέκλες), HOTEL EPAVLIS (δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα Α.Πορρόια), DION PALACE (δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό), ψαροταβέρνα «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» (ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€, εκτός Παρασκευής-Σαββάτου-Κυριακής), ταβέρνα «ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ», (ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€), μεζεδοπωλείο «TANDUR» (ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων εκτός Παρασκευής-Σαββάτου), εστιατόριο «ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ» (δυο γεύματα τεσσάρων ατόμων έως 50€ (για δυο αιμοδότες), «ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑ» (ένα mix grill δυο ατόμων).

Πληροφορίες:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 3131116, 313160

Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313 313151, 313117