Νέες αντιδράσεις για την πώληση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Εντείνουν τις προσπάθειες τους για ματαίωση της διαδικασίας πώλησης των δυο μεγάλων λιμανιών της χώρας ΟΛΠ και ΟΛΘ οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

 

Στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυ ριας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον υφυπου ργό Οικονομικών Γιώργο Μαυ ραγάνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δριτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας.

Στη διάρκεια της σύντομης συνάντησης με τον κ. Μαυ ραγάνη, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος προχώρησε σε καταγγελίες για μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Υπογράμμισε όπ «ενκρυπτώ, ακόμα και με έκνομες πράξεις, επιδιώκει να πωλήσει τα λιμάνια αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην εθνική οικονομία και στις τοπικές οικονομίες».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις των εργαζομένων στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς και το αιτημά τους να τον συναντήσουν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Η πώληση των λιμανιών Πειραιά (ΟΛΠ) και Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετος σε αυτή την πώληση, πόσο μάλλον με τις φωτογραφικές και χαριστικές διαδικασίες που ακολουθούνται. Δηλώνουμε όη δεν πρόκειται να τις αναγνωρίσει και να τις νομιμοποιήσει. Σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους δίνουμε τον αγώνα για να μην περάσει η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση».

Στο πλευ ρό των εργαζομένων ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβριλης. «Η Περιφερειακή Αρχή της Αττικής συντάσσεται με τη βούληση του συνόλου των φορέων της πόλης του Πειραιά για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ» σημείωσε.