Νέο ραντεβού Σαμαρά – Βενιζέλου στις 9 μ.μ. στο Μαξίμου

Νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά πληροφορίες, στην συνάντηση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.

Κατά την χθεσινή τους συνάντηση Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης επιχειρώντας να πατήσουν φρένο στην εκλογολογία και την γκρίνια στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγο πριν από τη νέα συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (17:30) και τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση (18:30).

 

Ο υπουργός Εργασίας, δύο ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, στις επαφές με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και τους κοινωνικούς εταίρους, θα επιχειρήσει να αποσύρει από την ατζέντα των συνομιλιών με την τρόικα τα παρακάτω θέματα:

 

  • Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • Την επαναφορά του λοκ άουτ (ανταπεργία των εργοδοτών)
  • Τις αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης των απεργιών, με επιχείρημα τη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων

 

Ωστόσο απέναντι τους οι κ.κ. Χαρδούβελης και Βρούτσης θα έχουν στελέχη της τρόικας που ζητούν ήδη από τη συνάντηση του Παρισιού να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις.