Ο Ερυθρός Σταυρός συγκεντρώνει τρόφιμα για τις ευπαθείς ομάδες

Συγκέντρωση τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των ευπαθών κοινωνικά ομάδων διοργανώνει αύριο και μεθαύριο το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη.

 

Ειδικότερα,σε συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιηθεί μια κινητοποίηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όπως λένε οι υπεύθυνοι, καθώς μέλη του Ερυθρού Σταυρού θα ενημερώνουν για τη δράση τους καταναλωτές καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Οι πολίτες θα μπορούν να τοποθετούν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής στα ειδικά καλάθια που θα βρίσκονται στην έξοδο από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ. Τη δράση θα υλοποιήσουν εθελοντές, οι οποίοι θα διανέμουν φυλλάδια με τη λίστα των απαραίτητων αγαθών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα συγκεντρώνουν τα τρόφιμα από τις 11.00 το πρωί ως τις 6.00 το απόγευμα σε διάφορα σούπερ μάρκετ σε έξι διαφορετικές περιοχές της πόλης.

Στο μεταξύ για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης θα προσφέρει δωρεάν την ερχόμενη Δευτέρα φρούτα και λαχανικά σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δήμους, ιδρύματα και συλλόγους της πόλης. Η δράση πραγματοποιείται στον χώρο της Λαχαναγοράς, από τις 9.00 το πρωί.