Θεσσαλονίκη: Τουρισμός και πολιτισμός σε ένα πακέτο

Μετά τα φιλικά προς το περιβάλλον (environmental friendly) ή τα φιλικά για την οικογένεια ξενοδοχεία (family friendly), έρχονται και τα ξενοδοχεία που είναι φιλικά… προς τον πολιτισμό (culture friendly).

 

Πρόκειται για έναν τίτλο που σκοπεύει να καθιερώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στο επόμενο έτος και θα αποδίδεται σε όσα ξενοδοχεία συνδέσουν μέρος των δίανυκτερεύσεών τους με δράσεις των πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης. «Με τη δημιουργία τέτοιων συνεργειών θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα μουσεία, ενώ τα ξενοδοχεία θα προσθέσουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στην ταυτότητά τους (culture friendly). Σκεφτείτε για παράδειγμα μια συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας κατά την οποία -μεταξύ άλλων- μέρος μιας έκθεσης θα μπορεί να φιλοξενείται στο λόμπι του ξενοδοχείου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Ακολουθώντας αυτό το σκεπτικό, προέκυψε και η συνεργασία του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αφορά στη διαμόρφωση ενός τουριστικού πακέτου το οποίο συνδυάζει τη διοργάνωση συνεδρίων στους πλήρως εξοπλισμένους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου με τη διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο Mediterranean Palace και φυσικά το κομμάτι της γνωριμίας των συνέδρων με το τουριστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με υποδομή να φιλοξενήσει συνέδρια. Έχει δύο σύγχρονες αίθουσες σεμιναρίων αλλά και ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 300 ατόμων. «Η συνεργασία μας με ένα κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, κατηγορίας πέντε αστέρων, μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά, καθώς μπορούμε πλέον να καλύψουμε και το κομμάτι της διανυκτέρευσης», ανέφερε η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, δρ Κυριακή Ουδατζή.

«Ουσιαστικά θα προσφέρουμε τουριστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαμονή, τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την ξενάγηση στην πόλη, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Mediterranean Palace, Γιάννης Ασλάνης.