Ο Γ .Μπουτάρης για τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Ποσειδώνιο

Τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν προσέφυγε κατά της παραχώρησης στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΝΟΑΘ) οχτώ στρεμμάτων χερσαίου εδάφους και 35 στρεμμάτων θάλασσας για τη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην περιοχή του Ποσειδωνίου, εξήγησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

 

Υπενθυμίζεται, με απόφαση της πρώην υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, παραχωρήθηκε στο ΝΟΑΘ, -με απευθείας ανάθεση και για 33 χρόνια- ο συγκεκριμένος χώρος.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, “ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει τη βούλησή του να δημιουργηθεί δίκτυο μαρινών σε διάφορες θέσεις του παραλιακού μετώπου” και “δεν έχει εκδηλώσει ποτέ αντίθεση στην παραχώρηση της χρήσης χώρων επί του παραλιακού μετώπου σε Ναυτικούς Ομίλους”.

 

Επίσης -μεταξύ άλλων- πρόσθεσε πως “ο Δήμος δεν έχει ούτε τα μέσα (προσωπικό, κονδύλια) ούτε τη τεχνογνωσία να χειριστεί εγχείρημα ο ίδιος” ενώ δεσμεύτηκε πως η διοίκηση θα “διαδραματίσει τον ρόλο του ως φορέα διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών”.

 

Αντίθετα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τάσσονται κατά της δημιουργίας μαρίνας από ιδιώτη στο συγκεκριμένο σημείο. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης κάνει λόγο “για μελέτες επί εποχής Παπαγεωργόπουλου που δεν αγγίχθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια από τη διοίκηση”, ενώ αντίθετος είναι και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από την παράταξη “Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Πόλη”.

 

Η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση” Ελεάννα Ιωαννίδου υποστήριξε πως η ίδια θα προσφύγει κατά της απόφασης.