Δενδροφύτευση και συντήρηση πάρκων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Την εκτέλεση της εργασίας «Συντήρηση πάρκων και χώρων πρασίνου και κλάδευση και φύτευση δένδρων στα δημοτικά πεζοδρόμια» για τα έτη 2015-2017 προϋπολογισμού 2.650.000,00€, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την 5η τακτική συνεδρίασή του την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.

 

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου συντήρησης των πάρκων, στην αύξηση και αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, στη μείωση της επικινδυνότητας των δένδρων στα πάρκα και τις δενδροστοιχίες και εντέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

 

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

 

Τη συντήρηση πάρκων συνολικής έκτασης 487,5 στρεμμάτων διαμορφωμένων χώρων πρασίνου μέσα από εργασίες, όπως κοπή χλόης, διαμόρφωση θάμνων, διαμόρφωση κόμης δένδρων, βοτάνισμα, λίπανση, καθαριότητα, σχηματισμός λεκανών άρδευσης, άρδευση φυτών και χλοοτάπητα.
Τη φύτευση 1.278 συνολικά δένδρων, κυρίως ενδημικών ειδών, στις δενδροστοιχίες της πόλης.
Τη φύτευση 200 δένδρων, 1.000 θάμνων, 3.000 πολυετών ποωδών φυτών (κυκλάμινα, αλεξανδρινά, γεράνια, βιγόνιες, υάκινθοι, τουλίπες, αρωματικά κ.α.) και 51.000 ετησίων στα πάρκα, στις νησίδες και στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου .

Την κλάδευση συνολικά 13.445 δένδρων στα πάρκα και τις δενδροστοιχίες της πόλης, την κοπή ξερών και επικίνδυνων δένδρων.

 

«Οι εργασίες εντάσσονται στην προσπάθειά μας για αναβάθμιση και συντήρηση του δημόσιου χώρου. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο έργο είναι διετούς διάρκειας. Κύριο μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε μόνιμες δομές συντήρησης, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα υποβάθμισης του δημόσιου χώρου», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

    

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr