Ο Γιάννης Μοίρας νέος γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ο 45χρονος πολιτικός επιστήμονας Γιάννης Μοίρας εξελέγη Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη σημερινή διαδικασία εκλογής απο το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μοίρας εξελέγη στο δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας 67 ψήφους έναντι 43 ψήφων που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος Θανάσης Μπέλτσος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα.
Συνολικά ψήφισαν 123 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, εκ των οποίων βρέθηκαν 9 λευκά, και 4 άκυρα, ενώ καταμετρήθηκαν 110 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Γιάννη Μοίρα, και σε δήλωσή του επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ευρύτερες συνεργασίες με άλλα κόμματα το αντιμνημονιακού χώρου, και πρόσωπα, ανεξάρτητα και τόνισε ότι το μήνυμα που έλαβε το κόμμα απο τη βάση είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου.

Μέτωπο το οποίο θα συγκροτηθεί «με συνεργασίες με όλα τα πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα, προκειμένου να έχουμε την κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συστράτευση των δυνάμεων της συμπολίτευσης που κυβερνά σήμερα αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία υπαναχώρησε στις εντολές του κ. Γιούνκερ», όπως είπε ο κ.Καμμένος.

Ο νέος Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μοίρας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη οι θέσεις μας και το πρόγραμμά μας, η συνέπειά μας και το ψυχικό και πολιτικό σθένος του προέδρου Πάνου Καμμένου, είναι τα εχέγγυα, ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Απο εδώ και εμπρός μόνο δουλειά στο κίνημα και καθημερινός αγώνας στην κοινωνία».