ΟΑΣΘ: Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων από το 2016

leoforeio-tou-oasth

Έναν χρόνο μετά την τελευταία αύξηση κατά 10 λεπτά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, επίκειται νέα ανάλογη αύξηση στο αντίτιμο για τη χρήση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας της αύξησης κατά 10% του ΦΠΑ και στις μεταφορές (από 13% στο 23%) από την αρχή του 2016 θα εφαρμοστεί νέα αύξηση κατά 10% στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε πως από το νέο έτος η τιμή του κανονικού εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στα 1,1 ευρώ από ένα που είναι σήμερα. Αύξηση αντίστοιχη αναμένεται να υπάρξει και στα μειωμένα (μαθητικά, φοιτητικά, ΑμΕΑ, πολυτέκνων, ηλικιωμένων κ.ά.) αλλά και στα εισιτήρια που εκδίδονται εντός των λεωφορείων που σήμερα κοστίζουν 1,10 ευρώ.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από πρόσφατη συζήτηση που είχε ο κ. Στεφανίδης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών θα επιχειρηθεί να παραμείνει σταθερή και να μην εφαρμοστεί σε αυτές η αύξηση.

“Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο”, είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία