ΟΑΣΘ: Προβλήματα σε Νεάπολη – Συκιές

Τον δικό τους… γολγοθά ανεβαίνουν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες του ΟΑΣΘ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών λόγω των προβληματικών αστικών συγκοινωνιών στην περιοχή.

 

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα άθλια, βρομερά λεωφορεία, όπου δεν λειτουργεί ο κλιματισμός χειμώνα – καλοκαίρι. Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες καταγγελίες από πολίτες που ταλαιπωρούνται» αναφέρει στην Εφημερίδα Δημοκρατία ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη γραμμή 28 του ΟΑΣΘ, καθώς πριν από καιρό το δρομολόγιο «ξεχείλωσε» έως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο κέντρο της θεσσαλονίκης, και έως το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». «Τα χιλιόμετρα του δρομολογίου διπλασιάστηκαν. Γι αυτόν τον λόγο ζητήσαμε να αυξηθούν τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τη γραμμή, καθώς γεμίζουν από κόσμο, είτε στο νοσοκομείο είτε στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα σε όλο το υπόλοιπο δρομολόγιο οι επιβάτες να είναι… παστωμένοι και δεν μπορούν να επιβιβαστούν επιπλέον άτομα» εξηγεί ο κ. Δανιηλίδης.

Εξάλλου, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή των Πεύκων, καθώς παρά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασπκών Συγκοινωνιών θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), που εκκρεμεί εδώ και δυο χρόνια, δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί τοπική γραμμή. «Οι κάτοικοι των Πεύκων αποτελούν για τον ΟΑΣΘ πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με αποτέλεσμα το μόνο μέσο μετακίνησης που έχουν να είναι το αυτοκίνητο» σημπλρώνει ο κ. Δανιηλίδης